неділя, 5 грудня 2021 р.

"Кришталева зимонька"❄️

 Зимонько, ти де? Намети замети. Ми тебе стрічатимем, З лижами й санчатами, З ковзанами на льоду... А зима гукає: - Йду! ©Бойко Григорій

У період з 29.11 по 3.12 у дошкільному навчальному закладі темою тижня була "Кришталева зимонька". 
Дітки раділи першому снігу ❄️.
Зимові прогулянки в ЗДО – це не тільки прекрасний час для розваг на відкритому повітрі, а й чудовий спосіб оздоровлення. Вони дуже корисні для дитячого організму, позитивно впливають на здоров’я дитини, її імунітет, так як відбувається загартування.


     Коли діти проводять час на вулиці, вони отримують заряд бадьорості і гарного настрою, до того ж спільна діяльність розвиває соціальні навички і виховує дружелюбність.



На заняттях дітки ліпили як падає сніжок, з метою вправляти у дітей знайомі прийоми ліплення, вчити відривати маленькі шматочки пластиліну, розплющувати пальцем. Під час заняття формувати вміння для створення елементарного площинного зображення на папері. Виховувати самостійність, наполегливість у роботі.




На занятті з малювання продовжували вчити дітей нетрадиційної техніці малювання (малювання рукою та пальчиком, вчити створювати образ снігопаду, розвивати вміння розташовувати малюнок по всьому листу).



З дітками провели цікавий дослід із снігом - з метою формувати уявлення про сніг і його властивості, навчати аналізувати, робити висновки в процесі експериментування; розвивати мислення, інтерес до зимових явищ природи, спонукати емоційно реагувати на відкриття, отриманні в результаті дослідів.





Цікавинкою для дітей цього тижня було садіння цибульки. У діток формувались навички висаджування цибулі, уточнювалось уявлення про цибульку( вона кругла,колір жовтий, жовтогарячий, в неї є верхівка і корінчик).




Також у "День здоров'я" дітки продовжували укріплювати знання про здоровий спосіб життя. Формували навички доброзичливого спілкування з людьми; виховували у дітей бажання займатися фізкультурою для зміцнення свого здоров'я; учити дотримуватись особистої гігієни; розвивати інтерес до подальшого пізнання себе.





Під час відпочинку дітки на вільну тему ліпили із повітряного легкого пластиліну. Під час такого заняття у дітей розвивалась творча уява, здібності, фантазія, дрібна моторика пальчиків.



І звичайно під час занять не забуваємо про відпочинок - руханки, які діти обожнюють. Особливо цікава для діток виявилась руханка "Танці-зігріванці".

















Немає коментарів:

Дописати коментар