пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

"Дім, у якому я живу" 🏡

З 15.11 - 19.11 тема тижня "Дім, у якому я живу". Мета: збагачувати уявлення дітей про устрій людського житла, предмети домашнього вжитку, про існування різних видів домівок, розширити знання про допоміжні прилади та пристрої, їх безпечне виконання. Поповнити словник лексикою пов'язаною з домівкою. Виховувати дбайливе ставлення до свого помешкання, бажання піклуватися про нього, створювати затишок.

На заняттях  дітки вивчали все, що стосується зрозумілого і близького для них, того, чим користуються вони і батьки вдома, що є також і у садочку, але трохи по іншому.



З художньо-продуктивної діяльності дітки працювали колективно з пластиліном та виготовили сюжет казки "Троє поросят"




На занятті з малювання працювали із фарбами, розфарбовували будиночки -  з метою розвивати естетичний смак,фантазію,акуратність у виконанні роботи.


На занятті з логіко-математичного розвитку за допомогою паличок Кюізенера продовжували знайомитись з кольорами, розмірами і формами.
Також цікавим завданням було для діток, скласти із паличок будиночок, що сприяло розвитку дитячої творчості, розвитку фантазії і уяви, пізнавальної активності, дрібної моторики, наочно-дієвого мислення, уваги, просторового орієнтування, сприйняття, комбінаторних і конструкторських здібностей.


Для малечі дуже цікаві різні естафети. Під час естафети діти не тільки розважаються, а й розвивають спритність, зміцнюють м'язи і вестибулярний апарат.



Після активних ігор та занять, малюкам потрібно декілька хвилин відпочинку. За допомогою техніки розслаблення дітки відпочивають та набираються сил.


На прогулянці дітки надають перевагу активним іграм. 


Але й також спостерігаємо за змінами у погоді, з метою розвивати у дітей знання про сезонні зміни восени, виховувати стійку увагу, любов до природи. 

Діткам дуже подобається нетрадиційний масаж ручок.
На долоньках  дитини знаходиться дуже багато нервових закінчень, тож підсилюючи кровообіг у них, вихователі забезпечують нормальне функціонування всіх органів малюків. Дуже корисним є масаж сухими ялинковими шишками та зубною щіткою (з м'якою щетиною). Усе це робимо у вигляді гри. 




Немає коментарів:

Дописати коментар